20. februar 2018

Penge til grønlandske børn

Fodboldpenge til velgørenhed

Grønlandske børn får nu glæde af nordjysk fodbold.
Det blev foreningen Grønlandske Børn, der efter en afstemning på nettet blev valgt som modtager af Hele Nordjyllands Håndsrækning i foråret 2018. Det betyder helt konkret, at foreningen modtager to kroner pr. tilskuer til den nordjyske fodboldklub AaB's hjemmekampe i Aalborg.

Foreningen Grønlandske Børn arbejder for at sikre, at alle grønlandske børn og unge bosiddende i enten Grønland eller Danmark, får en tryg barndom som grundlag for et godt voksenliv. Foreningen har eksisteret siden 1924 og har Hendes Majestæt dronning Margrethe 2. som protektor.

Jeppe Bülow Sørensen, teamleder for Foreningen Grønlandske Børn i Aalborg, er glad for håndsrækningen fra den nordjyske boldklub:

- En del af vores arbejde er projektet SISI, der retter sig mod en særligt udsat gruppe i Danmark, nemlig grønlandske børn anbragt uden for eget hjem i danske plejefamilier eller på institution.

- SISI er grønlandsk og betyder ”hule”, og projektets fornemmeste opgave er at give disse børn et frirum, hvor de får lov at udforske deres grønlandske baggrund og samtidig hjælpe dem med at forstå og acceptere, at de er anbragt.

- Når børnene bliver spurgt, hvad Sisi betyder for dem, er noget af det, de siger, at ”det er et trygt og dejligt sted, ”det er et sted hvor man kan være sig selv” og ”vi gør det hyggeligt for hinanden”.

- Vi håber med hjælp fra Hele Nordjyllands Håndsrækning, at vi med projektet kan sende nogen af de anbragte børn afsted på en sommercamp på Grønland, ligesom vi også har en plan om at sende nogle af de større børn, vi arbejder med i Aalborg på en tur i efterårsferien, da mange af dem kommer fra familier uden ret mange midler, afrunder Jeppe Bülow Sørensen.

Læs mere om Hele Nordjyllands Håndsrækning.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar