24. november 2017

Nye brandbiler

Stort anlægsbudget, men få nye tiltag

Kommuneqarfik Sermersooq vil bruge to
millioner på nye brandbiler i 2018. Fotoet stammer
fra en mindehøjtidelighed i Nuuk efter 11. september 2001.
Selv om Kommuneqarfik Sermersooq budgetterer med 227 millioner til anlæg i det netop vedtagne budget for 2018, betyder det ikke, at der kommer til at ske meget nyt på anlægsfronten i den grønlandske hovedstadskommune.

Størstedelen af pengene går til færdiggørelse af projekter, der er sat i gang tidligere i år. 

Vejanlægget og broen til den nye havn på Admiralitetsøerne koster næste år 55 millioner kroner, de nye boliger på Tuujuk bliver der i 2018 brugt 90 millioner kroner på, og plejehjemmet i Paamiut lægger beslag på 36 millioner kroner i anlægsbudgettet for 2018.

 Der samme gør sig gældende med en lang række mindre projekter som en kunstgræsbane i Tasiilaq, renovering af kulturhuset i Kuummiut og anlægsinvesteringerne i bygderne.

 Vi har i de seneste år sat gang i en lang række meget nødvendige anlægsprojekter. Det betyder selvfølgelig, at vi må være mere mådeholdende i år. Til gengæld vil vores udviklingsselskab Nuuk City Development sætte anlægsprojekter i gang, siger borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq, Asii Chemnitz Narup.

Samtidig er der dog blevet plads til enkelte nye tiltag. For eksempel bliver Agn- og Vodbinderværkstedet i Paamiut renoveret og udvidet til glæde for byens fangere og fiskere. Værkstedet får nu mandskabslokale, bad, plads til skindindhandling og frysefaciliteter. Den samlede pris bliver 1,4 millioner kroner. I Nuuk får daginstitutionerne Annersuaq og Uiloq nye barnevognsskure. Den samlede pris for det er 1,2 millioner kroner.

Blandt de nye tiltag er også 2 millioner kroner til nye brandbiler og 2,6 millioner kroner til nyt entreprenørudstyr, som blandt andet skal bruges til snerydning.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar