28. november 2017

Med sejlskib til Arktis

Fra Svendborg til Svalbard

Til sommer kan man opleve Svalbard
om bord på en skonnert fra Fyn.
Hvis ellers man har råd, bliver det nu muligt at komme på krydstogt med sejlskib fra Svendborg til Svalbard, skriver Fyns Amts Avis.

Det er sømand Rasmus Jacobsen fra Thurø, som har købt tremastskonnert Linden på Ålandsøerne. Nu gøres sejlskibet klar i Svendborg til togter i arktisk farvand og ved de varme lande.

- Linden skal sejle charter for et kræsent publikum med mod på oplevelser og ekspeditioner. Det bliver eksklusive sejladser med en høj standard, fortæller Rasmus Jacobsen til den fynske avis.

Sejlskibet skal sejle hele året. I sommerhalvåret fra april til oktober i arktisk farvand omkring Svalbard og i vinterhalvåret forestiller sømanden sig, at skibet skal mod varmere himmelstrøg, for eksempel Kap Verde eller Azorerne.

Rasmus Jacobsen satser også på at transportere fragt med tremasteren. Inden turen går mod nord, skal Linden hente partier af fragt, der skal sejles til Svalbard. Vin fra Frankrig er på tale, og der planlægges undervejs til Svalbard anløb flere steder på fastlandsnorge for at hente lokale varer.

- Vi har jo mange gode varer i det kulinariske Sydfyn. Hvis producenter vil have deres varer miljøvenligt transporteret, er de velkommen til at kontakte mig, siger Jacobsen til Fyns Amts Avis, der også kan fortælle, at salget af billetter til den spændende tur allerede er i gang.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar