Fokus på det danske erhvervsfremmesystem
Claus Falk forudser færre netværk i fremtiden. Det kommer til at gå ud over de netværk, hvor det er gratis at deltage. |
Claus Falk var tirsdag oplægsholder på et medlemsmøde arrangeret af Arctic Business Network og Arctic Education Network i Aalborg.
Claus Falk bygger sin spådom på, at erhvervsminister Brian Mikkelsen har igangsat et udredningsarbejde for at forenkle det danske erhvervsfremmesystem.
- Her er de mange netværk og klynger en oplagt mulighed, mener Claus Falk.
- Det er typisk begyndt med et fødevarenetværk. Så har man lavet et netværk for virksomheder, der arbejder med kød. Derefter er der kommet et særligt netværk for dem, der arbejder med svinekød - og måske er der så kommet et særligt netværk for bacon, nævnte Falk som et eksempel på, hvordan netværk og klynger er spiret frem på den danske erhvervsarena de seneste år.
Calus Falk tror, at de netværk, som vil overleve, er de netværk, hvor medlemmerne selv betaler for deltagelsen - som for eksempel Arctic Business Network - og så de netværk, hvor medlemmerne oplever, at de får noget for pengene. Det kan for eksempel være i kraft af samarbejder, nye kunder, nye teknologi og nye markeder.
Efter Claus Falks oplæg var der en livlig debat, der især handlede om samspillet mellem erhvervslivet og uddannelsesinstitutionerne. Her rettede Claus Falk en skarp kritik af dimensioneringsreglerne, hvor læreanstalterne skal forsøge at tilpasse udbuddet af studiepladser til behov.
- Det kan muligvis lade sig gøre på et område som landskabsarkitekter, hvor behovet har været rimeligt konstant siden 1700-tallet, men på mange IKT-områder svinger behovet altså voldsomt fra år til år, forklarede Claus Falk.
Der var livlig debat på årets sidste ABN-møde. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar