21. oktober 2016

Møde om arktisk affald og genanvendelse

Nyt fokusområde i Arctic Business Network

Affald er en stor ressource, som skaber
 nye muligheder i Grønland.
ABN sætter fokus på det arktiske affald og mulighederne for genanvendelse på et medlemsmøde i Aalborg onsdag den 26. oktober. Baggrunden for mødet er, at ABN har for nylig taget initiativ til at etablere en fokusgruppe omkring affald og genanvendelse.

På mødet vil der blive oplæg af Per Kalvig fra GEUS om affald som potentiel ressource og en introduktion til den såkaldte cirkulære økonomi.

Oplægget vil også berøre dansk forsyningsstrategi og regulering af affaldsområdet i Grønland. Noget affald kan recirkuleres – andet kan ikke, og deraf er det også relevant at se betingelser for genanvendelse. Oplægget vil berøre behovet for en oversigt over de eksisterende og kommende ressourcer, som skal indgå i kredsløbet: for eksempel hvor ligger de henne, hvad består de af, hvordan kan de indsamles, hvordan kan de processeres, og hvordan kan forretningsmodellen være? Afslutningsvis vil oplægget give perspektiver til grønlandske interesser i området.

 Efter oplægget vil den ABN's nye fokusgruppe for affald præsentere sig nærmere. Foreløbig består gruppen af H J Hansen, Stena Recyckling og RenoNord, som på mødet vil fortællere mere om deres forretningsområder og erfaring med grønlandske samarbejder.

Mødet foregår onsdag den 26. oktober klokken 15 - 17 i Arktisk Hus i Aalborg. Tilmelding til ABNs sekretariat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar