18. oktober 2016

Genbrug hos Royal Greenland

Rejeaffald bliver til minkfoder

Denne lille fyr spiser gerne rejemadder.
Royal Greenland Seafood i Aalborg satser stærkt på genbrug og genbruger stort set alt fra produktionen af rejer, også pap og plast, oplyser fabrikschef på fabrikken Peter Korsbæk til Nordjyske Stiftstidende.

Det er en god forretning for Royal Greenland Seafood, der nu i stedet for at bruge penge på destruktion tjener penge på genbrug af rejeaffaldet.

- Så kan vi sælge vores affaldsstoffer, gør vi det, siger han til Nordjyske.

Tidligere blev rejeaffald sendt til destruktion på Reno Nords forbrændingsanlæg, hvilket kostede Royal Greenland omkring 430 kroner per ton. Men i dag bliver rejeaffaldet, der tidligere blev destrueret, blandet sammen med fiske-og slagteriaffald fra andre virksomheder, inden det bliver til minkfoder hos Fodercentralen Limfjorden i Støvring.

Rejeaffaldet samles på Royal Greenland Seafood A/S i Aalborg Øst, hvor det bliver stablet i blokke og frosset ned for at blive sendt til Fodercentralen mod en betaling af 50 øre per kilo. Det er en besparelse på cirka 60.000 kroner årligt for Royal Greenland Seafood A/S, oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar