20. oktober 2016

Kinesere til Grønland

Royal Greenland mangler arbejdskraft

Royal Greenland henter fabriksarbejdere i Kina.
Mangel på arbejdskraft får nu Royal Greenland til at hente nye medarbejdere i Kina til fabrikkerne i Maniitsoq, Uummannaq og Qasigiannguit, meddeler selskabet.

- I første omgang skal 30 nye medarbejdere fra Kina flytte til Grønland i løbet af foråret 2017. Vi er i tæt dialog med en medarbejder i Royal Greenlands salgsafdeling i Kina gået i gang med at søge efter 30 personer, der gerne vil flytte til Grønland og arbejde i nævnte fabrikker. Det er hensigten, at brugen af udenlandsk arbejdskraft fra Kina og eventuelt andre lande skal øges i løbet af sommeren 2017 - og i de kommende år, siger HR-koncernchef i Royal Greenland Søren Olsen Damgaard.

HR-koncernchefen forklarer, at koncernen nu tager skridtet for at få løst udfordringerne med mangel på arbejdskraft, fordi fabrikkerne især i højsæsonen ikke er i stand til at forædle de indhandlede fisk optimalt, selv om der er råvarer nok.

- Vi har mange stabile og gode medarbejdere på fabrikkerne, der gør en stor indsats for virksomheden, men vi har brug for endnu flere medarbejdere. For at løse udfordringer med mangel på arbejdskraft har vi i mange år benyttet arbejdskraft fra kysten delvist med succes, men desværre er manglen på arbejdskraft ikke blevet løst til fulde– men blot vokset år efter år. Da problemet med mangel på arbejdskraft i vore landbaserede fabrikker er et tilbagevendende problem, ser vi os nødsaget til at hente arbejdskraft udefra, siger Damgaard, der understreger, at de nye medarbejdere skal arbejde på lige vilkår med de hjemmehørende medarbejdere.

Royal Greenland skal sørge for det praktiske med hensyn til rejser og bolig til de kommende medarbejdere.

 - Vi vil lave lejeaftaler med diverse boligudlejere og måske også købe enkelte boliger selv, hvis det skulle blive nødvendigt i de byer og bygder hvor vore nye medarbejdere skal arbejde og bo. Lige i øjeblikket er vi ved at arrangere leje af de første lejligheder i Maniitsoq, siger Søren Olsen Damgaard.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar