25. oktober 2016

Lykkelig skilsmisse

Greenland Venture købt ud af Halibut Greenland

Johan Villadsen er formand for de 130
 anpartshavere i Halibut Greenland.
Greenland Venture og Halibut Greenland har netop afsluttet et vellykket samarbejde gennem otte år: De lokale stiftere og ejere køber Greenland Ventures andel i selskabet og får mulighed for at udvikle den grønlandske virksomheds succes yderligere. Ventureselskabet scorer til gengæld et flot afkast på sin investering.

 – Vi slutter en fælles rejse, der viser, at det er muligt at opbygge en selvstændig og økonomisk sund virksomhed i Grønland. Halibut Greenland skaber indtjening til ejerne og bidrager samtidigt til samfundet med stabile arbejdspladser, siger Halibut Greenlands formand Johan Villadsen og Greenland Ventures direktør Karsten Høy samstemmende.

Halibut Greenland, hvis hovedprodukter er hellefisk og torsk til eksportmarkederne, omsatte i 2015 for over 200 mio kroner og havde et overskud på 30 mio kr efter skat. Virksomhedens direktør siden 2011, Niels Thomsen, siger:

– Vores vigtigste formål er at skabe en forretning med retfærdig behandling af alle – ejere, samarbejdspartere og leverandører. Jeg er meget stolt over, at det gennem årene er lykkedes os at opbygge en virksomhed, der både gavner samfundet og sikrer konkurrencedygtige afregningspriser til fiskerne.

Investment Manager Karin Thorsen fra Greenland Venture har siddet som næstformand i selskabets bestyrelse. Hun siger at Greenland Venture er overordentligt tilfreds med udviklingen i Halibut Greenland. Hun fortæller, at Greenland Venture samlet har fået sin investering igen ikke mindre end 20 gange, når avancen på salgspris og de seneste års udbytte lægges sammen.

 – I Greenland Venture skal vi bruge de penge, vi har tjent på investeringen, til nye investeringer i grønlandske virksomheder. Pengene skal ud at arbejde igen, hvis man kan sige det på den måde. Derfor er den succesfulde investering i Halibut Greenland ikke bare en god nyhed for Greenland Venture, men for hele samfundet, slutter thorsen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar