22. september 2016

Stor interesse for Polar Fish

Sisimiut på den anden ende i weekenden

På Polar Fish kan man blandt andet møde kokken
 Lars Jeppesen fra Alborg Zoo, der byder
på grønlandske specialiteter.
Fredag lyder startskuddet til Polar Fish-messen i Sisimiut, og den vestgrønlandske by vil for nogle dage være centrum for fiskeverdenens bevågenhed.

Messen har 50 udstillere, der vil vise nye tendenser, metoder og nyt materiel til fiskerierhvervet og andre erhverv. Arrangørerne af messen, Qeqqata Kommunia, Arctic Circle Business og Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC), har desuden arrangereret en række foredrag, som både henvender sig til virksomheder, iværksættere og besøgende på messen.

BusinessAalborg og Artic Circle Business står bag et seminar om eksportforløb, der særligt henvender sig til lokale og nationale grønlandske virksomheder og iværksættere. Der vil blandt andet blive udarbejdet skriftlige business cases med udførlige budgetter, der kan danne grundlag for at søge finansiering hos eksterne parter, banker m.m.

GrønlandsBanken, Greenland Venture, Greenland Business og Vækstfonden sætter fokus på vækst og eksport med et seminar om finansiering. Her vil besøgende på messen, lokale erhvervsvirksomheder, studerende og ansatte i det offentlige få mere at vide om relevante finansieringskilder.

Som noget nyt bliver Aalborg Zoo også repræsenteret ved Polar Fish messen. Her vil havens kok, Lars Jeppesen, stå for konceptet Urban Seafood, hvor han laver spændende små retter ud af de traditionelle grønlandske råvarer som torsk, rejer og hellefisk.

Lars Jeppesen har opholdt sig i Grønland i ugen op til messen, hvor han har holdt workshops med lokale unge fra Sisimiut med fokus på ”grønlandsk gademad”. Det handler, ifølge Lars Jeppesen, om at skubbe grænserne for, hvilke råvarer der ”normalt” passer sammen, og de lokale unge vil også hjælpe til med at lave retterne under messen, hvor de besøgende vil have mulighed for at få smagsprøver.

Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug, Nikolaj Jeremiassen, har sammen med formanden for KNAPK, Henrik Sandgren, sagt ja til at medvirke i en paneldebat lørdag 24. september kl. 14, der vil omhandle rammevilkårene for det grønlandske fiskeri. Herunder diskuteres blandt andet spørgsmålet om forsøgsfiskeri på de områder, hvor der ikke fiskes.

I 2014 besøgte 1.593 gæster Polar Fish messen, og det var et rekordstort antal. Udstillerne meldte også om stor tilfredshed, og flere kom hjem med både nye kontakter og fine ordremuligheder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar