9. september 2016

Ledige fra øst til nord

Samarbejde mellem Kommuneqarfik Sermersooq og Royal Greenland skaber arbejde

Ledige fra Østgrønland arbejder nu i Nordgrønland.
Foto: Sermersooq
Et nyt samarbejde mellem Royal Greenland og Kommuneqarfik Sermersooq hjælper ledige i Tasiilaq på den grønlandske østkyst til at få et meningsfyldt arbejdsliv.

Manglende arbejdspladser i Tasiilaq gør, at mange ledige i byen har svært ved at finde et arbejde lokalt. Samtidig mangler Royal Greenland folk til produktionen flere steder i Nordgrønland. Derfor har Kommuneqarfik Sermersooq lavet en aftale, hvor ledige fra Tasiilaq midlertidigt tager til Nordgrønland for at arbejde for Royal Greenland.

- Det er fantastisk, når vi kan gennemføre alternative løsninger og hjælpe folk i arbejde, hvor det giver mening. Der er ingen grund til, at der går ledige rundt i Tasiilaq, når Royal Greenland ofte mangler sæsonarbejdere andre steder i landet, siger Kurt Pedersen, ledende fagkonsulent hos Kommuneqarfik Sermersooq i Tasiilaq.

 På nuværende tidspunkt er 10 ledige fra Tasiilaq taget af sted. Med hjælp fra Mobilitetsfonden under Selvstyret tager yderligere fem ledige fra byen til Uummannaq-distriktet for at deltage i produktionsarbejdet.

HR-direktør i Royal Greenland Jens K. Lyberth fortalte for tre uger siden her på bloggen, at Royal Greenland lægger stor vægt på at styrke kompetencerne og udvikle den grønlandske arbejdskraft gennem stabile arbejdsforhold og -muligheder.

- Som landsdækkende og international virksomhed har vi i Royal Greenland nogle særlige muligheder for at bidrage til at hjælpe den grønlandske ungdom til et godt liv med stabile arbejdsforhold. Heldigvis er der øget fokus på den store gruppe af unge herhjemme, som hverken er i beskæftigelse eller under uddannelse. Den gruppe er mere end velkomne til at starte deres arbejdsliv hos os og mange af dem vil formentlig have viljen og evnerne til at komme ind i nogle uddannelses- og udviklingsforløb, som sikrer arbejde året rundt, sagde Jens K. Lyberth.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar