19. april 2016

Optimisme i Sydgrønland

Lufthavn får stor betydning
Stor aktivitet i Qaqortoq.
Erhvervslivet i Sydgrønland bobler af optimisme, fortæller ABN's netværktsleder Ellen Ernskjold, der netop har besøgt Qaqortoq og har holdt møde med netværkets medlemmer i området.

Det er især forventningerne om en ny lufthavn, der sætter gang i optimismen. Hotel Qaqortog er i gang med en udvidelse, der skal fordoble værelseskapaciteten og også de private boligudlejere melder om stor aktivitet.

Det sydgrønlandske ABN-møde kommer i slipstrømmen på en stribe erhvervstiltag, der skal styrke udviklingen og kompetenceopbygningen inden for især råstoferhvervene og fødevare- og turismesektoren. Sydgrønland er kendt som Grønlands spisekammer. Området har netop haft besøg af Greenland Business and Venture, der fortalte om finansieringsmuligheder og også Visit Greenland har planer om at besøge Sydgrønland som led i organisationens brandingstrategi.

- Der er stor interesse for ABN i Sydgrønland, fortæller Ellen Arnskjold.

- Derfor vil vi i fremtiden prøve styrke mulighederne for at deltage digitalt via skype og streaming i netværksmøderne. Det er jo ikke helt nemt at komme til og fra Sydgrønland, siger netværkslederen, der i øvrigt måtte sidde vejrfast i et døgns tid i Qaqortoq på sin hjemtur.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar