21. april 2016

Gang i anorthosit-mine i 2016

Grønland har meget at byde på

Flemming Knudsen, Hudson Greenland: Vi kommer
i gang med anorthositten i år.
- Hudson Greenland har netop underskrevet et mandate letter og er i slutforhandlinger med Den Europæiske Investeringsbank om at låne 50 % svarende til 14 millioner euro, hvilket er halvdelen af den samlede projektsum på cirka 27 millioner euro. Det fortalte Flemming Knudsen, formand for Hudson Greenland og desuden formand for Arctic Business Networks råstofgruppe.

- På den baggrund forventer vi at komme i gang med anorthosit-udvindingen ved Kangerlussuaq allerede i løbet af i år, tilføjede Knudsen.

Ordene faldt, da ABN onsdag eftermiddag holdt netværksmøde i Aalborg.

I lighed med et tilsvarende møde tidligere på måneden i Nuuk gennemgik Thomas Tyt Mogensen erfaringerne fra dette års PDAC, der er verdens største råstofkonference og -messe.

Thomas Tyt Mogensen mener, at
Grønland har meget at byde på.
Efter tilbagegang sidste år i forbindelse med indførelsen af royalty er Grønland tilbage på sporet i Fraser Institutes årlige hitliste over gode lande for råstofudvinding og -efterforskning. Formanden for ABN's råstofgruppe, Flemming Knudsen, mener i  øvrigt, at undersøgelsen ikke er særlig repræsentativ - og advarede derfor mod at lægge for meget i rapporten.

Thomas Tyt Mogensen var enig i kritikken og gennemgik en ny benchmark-analyse, som ARCM har gennemført.

- Grønland ligger fint på stort set alle parametre, sagde Mogensen.

Rasmus Munk Kolind: Den grønlandske mineindustri
kan få glæde af Aalborg Havns nye jernbanefornindelse.
Efter gennemgangen var der en grundig debat om rapporterne. Debatten viser, at der er bred enighed om, at Grønland har meget at byde på - og at man skal finde succeshistorierne frem til næste års PDAC.

Mødet bød også på et indlæg fra Rasmus Munk Kolind, der fortalte om Aalborg Havns nye jernbaneforbindelse, som giver nye muligheder for den grønlandske råstofsektor i tillæg til havnens direkte forbindelser til Rotterdam og Hamborg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar