1. juli 2016

Klar til Polar Fish

Grønlandsk eksport skal øges

Polar Fish er Grønlands største messe. Foto: AKKC
Omkring 50 udstillere står klar til at tage imod gæsterne til Polar Fish messen i Sisimiut i Grønland 23.-25. september. Her vil de vise nye tendenser, metoder og nyt materiel til fiskerierhvervet og andre erhverv. Desuden byder arrangørerne af messen på en stribe foredrag, der både henvender sig til virksomheder, iværksættere og besøgende på messen.

Messens seminarer vil kredse om temaerne eksport, finansiering og rammevilkår for fiskerierhvervet, og der vil både være foredrag og debatter. Business Aalborg og Artic Circle Business står bag et seminar om eksportforløb, der særligt henvender sig til lokale og nationale grønlandske virksomheder og iværksættere.

En af de væsentligste forudsætninger for økonomisk udvikling i Grønland er at eksporten øges. Derfor tilrettelægges et forløb for grønlandske virksomheder, der endnu ikke har udnyttet deres fulde potentiale på eksportfronten. Der vil blandt andet blive udarbejdet skriftlige business cases med udførlige budgetter, der kan danne grundlang for at søge finansiering hos eksterne parter, banker m.m. GrønlandsBanken, Greenland Venture, Greenland Business og Vækstfolden sætter fokus på vækst og eksport med et seminar om finansiering. Her vil besøgende på messen, lokale erhvervsvirksomheder, studerende og ansatte i det offentlige få mere at vide om relevante finansieringskilder.

Derudover er der gang i planlægningen af en paneldebat om rammevilkår for fiskerierhvervet med de væsentligste aktører på området, ligesom KNAPK også holder foredrag og informationsmøder under messen.

Polar Fish-messen i Sisimiut arrangeres i et samarbejde mellem Qeqqata Kommunia, Arctic Circle Business og Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC),

Ingen kommentarer:

Send en kommentar