22. december 2014

God jul

Julehilsen fra formanden

Poul Hededal,
Formand for Arctic Business Network
Interessen for Arktis har været støt stigende de seneste år, og 2014 blev ingen undtagelse. Snarere tværtimod for interessen er større end nogensinde før.

I Arctic Business Network mærker vi selvfølgelig også denne interesse. Blandt andet da vi i slutningen af november holdt netværksmøde i Aalborg og samlede over 100 tilhørere til et foredrag om Rigsfællesskabet med forfatteren og journalisten Martin Breum. Interessen blev hjulpet godt på vej af den grønlandske regeringskrise, der endte med valget til Inatsisartut i slutningen af november, og netop i disse dage er en ny grønlandsk regering tiltrådt.

Meget er forandret siden sidste år. Drømmen om det store råstofeventyr forsvandt med rapporten ”Til gavn for Grønland” – og i årets løb stod det klart, at den grønlandske økonomi står med store udfordringer de kommende år.

Det er mit håb, at den nye grønlandske regering tager problemerne alvorlige. De er ikke uløselige, hvis man satser på fortsat udvikling af erhvervssamarbejdet i Rigsfællesskabet. Her er der vilje til vækst og samarbejde – og der er også plads til nye iværksættere, der vil bidrage til at gøre den grønlandske økonomi bæredygtig.

Vi arbejder fortsat med at udvikle Arctic Business Network. I foråret holdt vi generalforsamling i Nuuk og kunne samtidig byde vort første canadiske medlem velkommen i fællesskabet. I sommerens løb styrkede vi ledelsen ved at samle netværkslederen og sekretariatet i skikkelse af Ellen Arnskjold, der nu er fuld gang med et strategiarbejde, der skal resultere i resultater og værdiskabelse for både medlemmer og samfund. Desuden har vi styrket kommunikationen med bloggen, hvor der hver dag er nyheder af interesse for medlemmerne – og som efterhånden også er blevet citeret i medierne en del gange.

I skrivende stund er vi ved at lægge sidste hånd på programmet for 2015. Her kan man se frem til møder i Nuuk, Aalborg og København, hvor vi vil byde på arrangementer inden for indsatsområder som råstoffer, fødevarer og arktisk byggeskik samt en række andre arrangementer med fokus på erhvervsinteresser i det arktiske område.

2015 bliver helt sikkert også et spændende år i det arktiske. Jeg glæder mig til det fortsatte samarbejde.

Glædelig jul og godt nytår.

Poul Hededal
Formand for Arctic Business Network

Ingen kommentarer:

Send en kommentar