3. december 2014

Færøerne ønsker frihandel i Nordatlanten

Grønland kan lære af færøske erfaringer

Her fra regeringshovedsædet på Tinganes, vil
Færøerne samarbejde med Grønland. Foto: Wikipedia
Færøerne har stor erfaring med økonomiske kriser, og de erfaringer kan grønlænderne lære af, mener den færøske lagmand Kaj Leo Johannesen fra partiet Sambandsflokkurin, som han er formand for.

Færøerne var i midten af 80'erne hårdt ramt af en økonomisk krise, og også den seneste internationale nedgang i økonomien ramte atlanterhavsøerne hårdt.

Den færøske lagmand Kaj Leo
 Holm Johannesen. Foto: Wikipedia
- Heldigvis kan man sige, at vi er kommet godt igennem den og har fået en vækst i vores økonomi på mellem fire og fem procent. Og vi har fået arbejdsløsheden ned på mellem 3,6 - 3,3 procent. Så i øjeblikket går det godt. Men på samme måde som i Grønland, kender vi op- og nedture i vores økonomi, så Færøerne og Grønland kan ikke kigge på de europæiske økonomier eller den danske økonomi, for den kan slet ikke sammenlignes med de økonomiske udfordringer, som Færøerne og Grønland står over for, siger Kaj Leo Holm Johannesen til KNR.

I stedet for Danmark eller Europa bør Grønland se nærmere på den frihandelsaftale, som Færøerne og Island allerede har indgået. Det kan være med til at styrke både eksporten og samarbejdet mellem landene i Nordatlanten, mener Kaj Leo Holm Johannesen.

- Vi har ønsket, at Grønland også - hvis de er interesseret - kunne være med, så vi kunne få et frimarked imellem landene, siger han.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar