3. december 2014

Et levende ægteskab

Frugtbart samarbejde mellem grønlandske og danske virksomheder


Af Poul Hededal, formand for Arctic Business Network

Poul Hededal, formand for Arctic Business Network
Forholdet mellem Grønland og Danmark er som et træt pligtægteskab, hvor interessen og engagementet kan ligge på et meget lille sted, skriver den radikale grønlandsordfører Helle Mølgren Løvvig og specialkonsulent Sanne Fandrup i et læserbrev i Jyllandsposten 28. november 2014.

Det er en beskrivelse, som jeg bestemt ikke kan genkende, og som ligger langt fra den virkelige verden uden for Christianborg. I Arctic Business Network er vi omkring 70 virksomheder, der hver eneste dag målrettet arbejder på at styrke og udvikle mulighederne i det grønlandske samfund og erhvervsliv.

Nogle af medlemmerne i Arctic Business Network er grønlandske, nogle er danske og nogle er noget helt tredje. Men fælles for dem alle er et mangeårigt engagement i det grønlandske samfund.

Vi skal bygge videre på det eksisterende 
erhvervsamarbejde, mener Poul Hededal.
Det er ikke noget, der er opstået, bare fordi der de seneste år har været fokus på råstofferne i Grønland. Mange af vore medlemsvirksomheder har arbejdet i Grønland i en menneskealder og er en levende del af den grønlandsk-danske dagligdag. Vi repræsenterer alle typer af firmaet– både dagligvareleverandører, byggebranchen, logistik, rådgivende virksomheder og selvfølgelig også virksomheder med interesse for råstoffer.

Gennem vores virksomheder kender vi hvert hjørne af Grønland, mange af vore ansatte er født i Grønland eller har boet der i mange år. Virksomhederne kender alle de udfordringer, der følger med, når man skal operere i fjerne egne med klimaet som både med- og modspiller.

For os er forholdet ikke et pligtægteskab, hvor parterne ikke længere taler sammen. Nej, der er gnist og tænding. Vi er måske ikke altid enige, men vi ved, at vi er bedre sammen end hver for sig – og tror på et langt og spændende liv sammen. Ikke mindst fordi den grønlandske tålmodighed og stædighed, som de to radikale politikere omtaler, er en væsentlig del af vort DNA.

Der eksisterer et godt og frugtbart samarbejde mellem grønlandske og danske virksomheder. Det er ikke noget, vi skal ud og opfinde. Det er noget, som vi skal og kan bygge videre på nu i en tid, hvor den grønlandske økonomi er trængt.

Jeg vil opfordre både de to radikale politikere og alle andre politikere til i den aktuelle situation at bygge videre på det bestående – og hvis der er nogen, der gerne vil vide mere om det grønlandsk-danske erhvervssamarbejde, giver jeg gerne en kop kaffe.

Poul Hededals kommentar blev bragt i Jyllandsposten 3. december 2014.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar