18. september 2019

Grønlandsk rekruttering

Sikrer indtægter og skat til Grønland

Martin Sandy Shalmi er manden bag det ny
rekrutteringsselskab til den grønlandske
 bygge- og mineindustri.
Grønlandske Xploration Services og islandske Handafl har slået tøjlerne sammen og etableret et nyt rekrutteringsselskab, der skal hjælpe bygge- og mineindustrien.

Det nye selskab bygger på Xploartion Services store erfaring med Grønland og det islandske selskabs erfaringer med international rekruttering.

Selskabet er resultatet af de stigende pres på det grønlanske arbejdsmarked. Det nye selskab skal rekruttere arbejdskraft fra udlandet. Selskabet får navnet Arctic Works.

Men samtidig med at man rekrutterer arbejdskraft fra udlandet, vil man samtidig overvåge det grønlandske arbejdsmarked - og der vil ikke blive ansat udefra kommende arbejdskraft, hvis der er kvalificeret lokal arbejdskraft, lover det nye selskab.

Rent lavpraktisk vil det nye selskab fungere som et vikarbureau, hvor arbejdsgiverne afregner med selskabet, der så udbetaler løn til de ansatte. På den måde mener selskabet, at man kan sikre de ansatte en længerevarende tilknytning til det grønlandske arbejdsmarked.

- Som et grønlandsk selskab er det i vores interesse at have så mange aktiviteter og indtægter i Grønland som muligt. Ved at bruge Arctic Works frem for udenlandske rekrutteringsfirmaer, kan man altså sikre indtægts- og skattegrundlaget i Grønland, siger Bent Olsvig Jensen, administrerende direktør i Xploration Services og fungerende direktør i det nye selskab.

- Det er det første store skridt i den vækststrategi, som vi søsatte i 2018. Med udgangspunkt i vores kernekompetencer vil vi skabe en stor international virksomhed, der skaber vækst og indtægter til Grønland, siger Martin Sandy Shalmi, der er grundlægger af Xploration Services og bestyrelsesformand.

Læs mere om Arctic Works.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar