17. juli 2018

Turisme i Sarfannguit

Verdensarvlisten sikrer bygdelivet

Borgmester Malik Berthelsen, Qeqqata Kommunia, og
bygdebestyrelsesformand Parnannguaq Jonathansen,
 Sarfannguit, fejrer optagelsen på verdensarvlisten.
Foto: Qeqqata Kommunia
Beboerne i bygden Sarfannguit nær Sisimiut ser lyst på fremtiden som turistmål, efter at området Aasivissuit Nipisat er blevet optaget på Unescos verdensarvsliste.

Bygdebestyrelsesformand Parnannguaq Jonathansen ser ingen modsætning mellem det traditionelle grønlandske bygdeliv og og det at være et turistmål, tværtimod:

- Vi er utroligt glade for, at vor bygd er kommet med på UNESCOs Verdensarvsliste. Det betyder, at vor bygd og vor fisker- og fangerkultur, som vi har i dag, sikres og bevares for fremtiden, siger Paarnannguaq Jonathansen til Sermitsiaq.

Arctic Circle Business står parat i kulissen til at hjælpe bygdebeboerne med at udvikle bygden som turistmål. Det midtgrønlandske erhvervsråd satser på at smede, mens jernet er varmt og har derfor mindre end en måned efter optagelsen på verdensarvlisten indkaldt til turistmøde i Sarfannguit. Mødet foregår torsdag den 19. juli klokken 1930 på skolen i Sarfannguit.

Hans Christian Sværd, der er stabschef i Qeqqata Kommunia, fortæller til Sermitsiaq, at der er planer om at opføre et shelter ved Sarfannguit, ligesom man overvejer, hvordan vandreturisterne kan komme frem til bygden, der ligger på en ø.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar