6. maj 2017

Rundtur på havnen

Ny havn i Nuuk får stor betydning

Mødedeltagerne var alle iført sikkerhedsvest og hjelm.
Det er sjældent, at der er dresscode ved ABN's medlemsmøder, men det var altså tilfældet, da ABN lørdag formiddag holdt medlemsmøde på Sikuki - den nye havn i Nuuk.
Havnen er nemlig fortsat en byggeplads nogle måneder endnu - og så er det altså påkrævet med både gul vest og sikkerhedshjelm.

Det var havnens direktør John Rasmussen og teknisk chef Simon Høgsholdt, der fortalte og viste rundt på det kæmpemæssige havneområde.

Her hørte deltagerne om den store investering i omegnen af de 600 millioner kroner. Der blev også lejlighed til en tur op i de store kraner, og en diskussion de mange muligheder havnen vil åbne for fremtidens Grønland.

Havnen i Nuuk har gennem mange år været fuldt udnyttet, men nu kommer der nye muligheder. Det vil helt sikkert skabe mere omsætning fra krydstogtsskibene, når du nu skal ligge til kajs - i stedet for som nu at sejle passagererne ind til Nuuk i små både. 

- Det var en spndende rundvisning, og det er helt sikker en investering, der vil få stor betydning for Grønland i fremtiden, sagde netværksleder Ellen Arnskjold, da hun på deltagernes vegne takkede for rundvisningen.
Det store pakhus til løsgods er ved at blive indrettet.
Der bliver masser af plads til containere på den nye havn, der
 opføres på det opfyldt område centralt beliggende mellem
gamle Nuuk og det store byudviklingsområde i Qinngorput
 og ved Kobbefjorden.
Mødedeltagerne var oppe i de store kraner.
Havnedirektør John Rasmussen viste rundt.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar