13. marts 2018

En god forretning

Rekordoverskud i grønlandsk mediehus

Mediehuset Sermitsiaq.AG nyder godt af den
 store økonomiske aktivitet i Grønland.
Mediehuset Sermitsiaq.AG kom ud af 2017 med et rekordoverskud efter skat på 5,473 millioner kroner, hvilket er en klar forbedring i forhold til 2016-resultatet på 4,279 millioner kroner.

- Resultatet er i høj grad påvirket af den økonomiske aktivitet i samfundet og dermed efterspørgslen efter arbejdskraft, hvilket har påvirket annoncesalget positivt. Mediehuset har i årets løb fortsat investeret i den redaktionelle, udvikling, ligesom der er tilført ekstra ressourcer for at sikre sideløbende udgivelse på såvel grønlandsk som dansk. Samtidig har mediehuset gennemført effektiviseringer/rationaliseringer på en række områder, skriver Sermitsiaq på sin hjemmeside.

- Der er i årets løb investeret i forbedring af hjemmesidens funktionalitet, nyt design samt udvikling af integrationen til den mobile platform. Antal sidevisninger udgjorde 30,6 millioner. Året før i 2016 var tallet 22,7 millioner. Omfanget af annoncering på nettet har også været stigende i forhold til sidste år, oplyses det.

Udviklingen i salget af de to printaviser har, som i resten af den vestlige verden, været faldende i forhold til 2016. Udviklingen i antallet af elektroniske abonnementer har derimod været stigende. Det samlede oplag for elektroniske abonnementer samt solgte printaviser udviser en stigning i forhold til 2016.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar