2. juli 2015

Når niche bliver mega

De små kan også være med

Nuuk var vært for Arctic Winter Games i 2002.
Det er vel de færreste, der tror, at det er realistisk med for eksempel vinter-OL i Nuuk, men mindre kan også gøre det.

Den grønlandske hovedstad var i 2002 en succesfuld vært for 1.000 deltagere i Arctic Winter Games og planlægger at gentage successen til næste år. Andre eksempler er Tromsø, der i 2014 var vært for skak-OL og Tórshavn, der i år har været vært for VM i æstetisk gymnastik.

Så de mindre nordatlantiske byer kan altså også være med, når det gælder og nichen er den helt rigtige. Det er baggrunden for en konference, som nordatlant-samarbejdet NORA arrangerer i dagene 7. og 8. oktober.

Med konferencen vil NORA sætte fokus på, at turisme i forbindelse med arrangementer er en niche, der har vækstpotentiale og i nogle tilfælde kan vokse så meget, at der vil være tale om et mega arrangement for NORA-regionen.

AWG samlede over 1.000 sportsentusiaster
 i den grønlandske hovedstad i 2002. Byen planlægger
 at gentage successen i 2016.
 På konferencen vil der være beretninger fra folk, der har erfaringer med arrangere store internationale begivenheder og vi vil høre fra folk, der har løftet deres lokale arrangement op på et international niveau, der kan tiltrække udenlandske turister til området. Desuden vil der være repræsentanter fra internationale organisationer, der har erfaring med at gennemføre store arrangementer og i at tiltrække internationale events til deres områder.

Læs mere om "Når niche bliver mega" her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar