30. september 2015

Polarforskere til Aalborg

Konference sætter fokus på erhvervsudviklingen i Grønland

Polarforskerne vil kaste lys over den grønlandske
 erhvervsudvikling i samarbejde med praktikerne.
Aalborg Universitet er i år vært for den årlige nationale polarforskningskonference, der finder sted den 3. og 4. december.

Den store konference får temaet "Bæredygtig erhvervsudvikling i Grønland".

- Temaet er højaktuelt og vigtigt og lægger op til bidrag fra og samarbejde på tværs af alle discipliner inden for Arktiskforskningen. Således håber vi på stor tilslutning fra forskere indenfor natur-, sundheds-, samfunds- og humanvidenskaberne, og vi vil forsøge at skabe rammerne for ægte tværfaglig udveksling og inspiration, siger arrangørerne i invitationen.

- Det er samtidig et mål for konferencen at skabe kontakt til erhvervslivet, så konferencens kan blive en platform for dialog og videns-samarbejde mellem forskere og praktikere, som vil kunne nyde godt af hinandens erfaringer og viden i processen med at skabe innovation og bæredygtig erhvervsudvikling i Grønland.

Derfor vil Polarforskningskonferencen både i planlægnings- og afviklingsfasen have høj deltagelse af aktører fra det grønlandske og danske erhvervsliv samt de politiske og offentlige systemer. Blandt andet er Arctic Business Networks formand Poul Hededal med i referencegruppen og netværksleder Ellen Arnskjold sidder centralt placeret i styregruppen. ABN-medlemmet Martin Breum bliver moderator på en del af arrangementet.

Allerede nu kan arrangørerne afsløre, at der under konferencen blandt andet bliver indlæg fra formanden for Grønlands Erhverv Henrik Leth, professor Minik Rosing samt direktøren for Arctic Winter Games og tidligere naalakkersuisut Maliina Abelsen.

Læs mere om Polarforskningskonferencen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar