2. september 2015

Vækstfonden godt modtaget

På turne med Seashow

Erhvervskundedirektør Hans Jørgen Østergaard
 fra Vækstfonden bidrager med finansiering til
det grønlandske erhvervsliv. Foto: Ricky John Molloy
- Vi er blevet godt modtaget. Der er slet ingen tvivl om, at der er et stort behov for nye finansieringsmuligheder i Grønland.

Sådan siger erhvervskundedirektør Hans Jørgen Østergaard fra Vækstfonden, efter at det kort før sommerferien blev muligt for den statslige investeringsfond at operere i Grønland.

Erhvervskundedirektøren har de første grønlandske kontakter i hus, men endnu er der ikke indgået konkrete aftaler om finansiering. Men det kommer snart, lover direktør Østergaard.

Samtidig med at man er ved at involvere sig i de første grønlandske projekter, arbejder Vækstfonden fortsat på at blive kendt i det grønlandske erhvervsliv som en realistisk mulighed, når virksomheder for eksempel mangler kapital til fremstød på nye markeder eller når der skal investeres i nyt produktionsapparat.

- Vi har allerede et godt samarbejde med bankerne i Grønland. Vi arbejder typisk på den måde, at en virksomhed enten via en investor eller en bank stiller med halvdelen af finansieringen, hvorefter Vækstfonden stiller med den anden halvdel. Vækstfondens bidrag kommer ofte ind i billedet der, hvor det kniber lidt med sikkerheden – og det er derfor et effektivt supplement til for eksempel banklån.

Vækstfonden deltager i Seashow 2015. Foto: AUL

I den kommende uge deltager Vækstfonden i Seashow – den sejlende uddannelsesmesse, der besøger Ilulissat, Aasiaat, Sisimiut, Maniitsoq og Nuuk.

- Det bliver en spændende tur, hvor vi allerede på forhånd har aftalt en del møder med virksomheder i de enkelte byer. Men samtidig inviterer vi også de lokale virksomheder i hver by til et møde i samarbejde med Arctic Business Network og CSR Greenland.

I august deltog Vækstfonden også i Aalborg-dagene i Nuuk. Det var ikke tilfældigt.

Vækstfonden har nemlig besluttet, at kontakten til Grønland skal gå gennem fondens regionskontor i Randers. Her har man i forvejen et godt samarbejde med en række af virksomhederne i Arctic Business Network. Desuden har man et tæt samarbejde med Business Aalborg, der arbejder tæt sammen med blandt andet Sermersooq Erhvervsråd.

Vækstfonden er en statslig finansieringssfond, der medvirker til at skabe flere nye vækstvirksomheder ved at stille kapital og kompetencer til rådighed via kautioner, lån og investeringer. Vækstfonden kan hjælpe med at finansiere alle typer forretningsudvikling enten direkte eller gennem samarbejdspartnere. Typiske projekter er finansiering af fremstød på nye markeder, nyt produktionsudstyr, generationsskifter og investeringer i grøn teknologi. Vækstfonden kan også hjælpe med finansieringen i forbindelse med nystartede virksomheder.

Læs i øvrigt mere på Vækstfondens hjemmeside.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar