14. september 2015

Optimisme i Maniitsoq

Råstofprojekter skaber positive forventninger

Der sker en omfattende mineralefterforskning
 nær Maniitsoq. Foto: Qeqqata Kommunia
Erhvervslivet i Maniitsoq ser lyst på fremtiden. Det kom frem, at Arctic Business Network torsdag havde inviteret til møde for byens erhvervsliv i forbindelse med Seashow 2015.

Dagens store, glade nyhed var udvindingstilladelsen til Hudson ved Kangerlussaq, som helt sikkert også vil smitte af på beskæftigelsen og omsætningen i Maniitsoq,

Forhåbningerne er også store til North American Nickels efterforskningsprojekter nær Maniitsoq. Selskabet har i flere drevet et omfattende efterforskningsprogram, der hver sæson byder på ny, spændende viden om råstofpotentialet i Maniitsoqs nærmeste opland.

Også byggebranchen oplever gode tider. Der er både nybygningsopgaver, renoveringer og nedrivninger i ordrebogen.

Byens fiskefabrik er godt kørende, efter at man har taget nye metoder i brug. Fabrikken tager nu også mod levende fisk, og fabrikkens aktivitet betyder meget for byen og den lokale økonomi.

Alt er dog ikke rosenrødt. Der er også udfordringer - og erhvervslivet i Maniitsoq er bekymret for, at ungdomsgenerationerne ikke får nogen erhvervsuddannelse. Derfor blev CSR-Greenlands initiativ til et intensiveret samarbejde mellem folkeskolen og erhvervslivet hilst velkommen.

Inden ankomsten til Maniitsoq havde deltagerne i Seashow 2015 besøgt evighedsfjorden, som rummer et stort krydstogtspotentiale. Erhvervsfolkene i Maniitsoq mener, at en opmåling af fjorden er nødvendig. Med ordentlige søkort vil endnu flere krydstogtskibe søge til en flotte fjord.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar