21. september 2015

Fremstød for tang

Det er tangen, der tæller

Anso Hardenberg og Ulrik Lyberth præsenterede
 spændende forslag til tang på middagsbordet.
Foto: Tusagasiivik
Det grønlandske selvstyre, Naalakkersuisut, vil gerne sætte gang i den grønlandske tang-industri.

Det er et led i en overordnet strategi, der skal forbedre folkesundheden gennem brug af grønlandske råvarer i husholdningen.

Det var baggrunden for et tang-arrangement forrige weekend i Hans Egedes Hus på kolonihavnen i den grønlandske hovedstad. Her blev der sat fokus på tang i alle afskygninger.

Arrangementet trak fulde huse. Foto: Tussagassiivik
Iværksætteren Ulrik Lyberth fra Sisimiut, der står bag virksomheden Maki Seaweed, fortalte om tang fra et forretningsmæssigt synspunkt. Lyberth har netop startet en produktion, der afsættes lokalt gennem Pisiffik.

Desuden fortalte Susse Wegebjerg fra Grønlands Naturinstitut om de mange tangarter i de grønlandske farvande og redegjorde for instituttets arbejde med tang.

Formålet med tangarrangementet er ganske enkelt at få folk til at bruge mere tang i deres private madlavning, så der var selvfølgelig også demonstrationer og prøvesmagninger af retter tilberedt af tang. Det var kokkene Anso Hardenberg og Inunnguaq Hegelund, som stod for denne del af arrangementet.

Se flere billeder fra tang-arrangementet i Hans Egedes Hus.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar