Det er tangen, der tæller
Anso Hardenberg og Ulrik Lyberth præsenterede spændende forslag til tang på middagsbordet. Foto: Tusagasiivik |
Det er et led i en overordnet strategi, der skal forbedre folkesundheden gennem brug af grønlandske råvarer i husholdningen.
Det var baggrunden for et tang-arrangement forrige weekend i Hans Egedes Hus på kolonihavnen i den grønlandske hovedstad. Her blev der sat fokus på tang i alle afskygninger.
Arrangementet trak fulde huse. Foto: Tussagassiivik |
Desuden fortalte Susse Wegebjerg fra Grønlands Naturinstitut om de mange tangarter i de grønlandske farvande og redegjorde for instituttets arbejde med tang.
Formålet med tangarrangementet er ganske enkelt at få folk til at bruge mere tang i deres private madlavning, så der var selvfølgelig også demonstrationer og prøvesmagninger af retter tilberedt af tang. Det var kokkene Anso Hardenberg og Inunnguaq Hegelund, som stod for denne del af arrangementet.
Se flere billeder fra tang-arrangementet i Hans Egedes Hus.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar