22. oktober 2015

Kulturen er i byen

Nuuk Nordisk Festival 2015

Festivalens logo understreger en nordiske sammenhæng.
Nuuk er i dagene 21. - 25. oktober rammen om et storstilet kulturfremstød, som man i følge arrangørerne aldrig har set magen til i hverken Grønland eller resten af Norden.

-Vi har set styrken i et mangfoldigt fællesskab lige fra den første organisering af samarbejdsgruppen til det brede, nordiske indhold i vores endelige program. Og vi tror på at vi alle kan lære mere om landene omkring os, og at vi sammen kan udrette fantastiske ting, lyder det fra projektleder Mette Hein i programmet.

Nuuk Nordisk Kulturfestival handler om at opleve kulturen på en ny måde. Der er planlagt en lang række workshops i forbindelse med festivalen ligesom flere af kunstnerne vil invitere publikum med helt ind i deres univers.

– Vi forsøger at rykke kulturen ud af de traditionelle rammer, så publikum kan interagere, udforske og selv være en del af kulturen, lyder det fra styregruppen bag festivalen.

Nive Nielsen er blandt de medvirkende kunstnere.
Udover et tæt samarbejde mellem nordiske og grønlandske kunstnere er kulturfestivalen blevet til i et omfattende samarbejde med grønlandske kulturinstitutioner, organisationer, foreninger og erhvervsliv.

 – Hele byen kommer i spil, og langt det meste vil være gratis for alle, så vi opfordrer publikum til at tage et kig på de mange aktiviteter for både børn, unge og voksne i programmet, siger projektleder for Nuuk Nordisk Kulturfestival Mette Hein.

Nuuk Nordisk Kulturfestival er initieret af NAPA-Nordens Institut i Grønland og Kommuneqarfik Sermersooq. Foruden disse er Katuaq, NUIF, Nunatta Isiginnaartitsisarfia og Meeqqanut Atuagaateqarfik tætte samarbejdspartnere.

Festivalen bliver blandt andet også støttet af Sermersooq Business Council, der ser festivalen som et led i Colourful Nuuk, der er den grønlandske hovedstads turismestrategi.

Læs programmet for Nuuk Nordisk Festival 2015.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar