27. oktober 2015

Aarhus-konference om arktisk sikkerhed

Forskere og politikere mødes

Lektor Michael Böss, Aarhus
Universitet. Foto: Lars Kruse, AU Foto
Aarhus Universitet er i dagene 12. til 13. november vært for en af de største arktis-konferencer på dansk grund nogensinde.

- Formålet med konferencen er at være et forum, hvor nordiske politikere og internationale akademikere sammen kan drøfte, hvordan sikkerheden, modstandsdygtigheden og bæredygtigheden for den arktiske region og dets folk kan styrkes. Konferencen vil især fokusere på, hvordan de nordiske lande – herunder Grønland, Færøerne og Aalandsøerne – kan bidrage til regionens stabilitet og velstand gennem koordinerede og fælles bestræbelser i spørgsmål om militær, miljømæssig og human sikkerhed på grundlag af deres fælles sociale, menneskelige og demokratiske værdier, siger lektor Michael Böss, der er leder af konferencen.

Konferencen byder på et møde med en lang række af verdens førende forskere og en række danske og grønlandske politikere, som alle skal diskutere sikkerhedsspørgsmål i arktisk sammenhæng. Debatterne på konferencens første dag bliver styret af ABN-medlem Martin Breum, der har produceret en video, hvor han fortæller mere om konferencens indhold:Læs mere om konferencen på Matchpoints hjemmeside.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar