27. oktober 2015

Grønlandsk fremstød i Kina

Grønlandsdag på den danske ambassade i Beijing

Det kinesiske marked for pelsprodukter er kæmpestort - og
det er en mulig for den grønlandske sælproduktion.
Naalakkersuisoq for Erhverv, Arbejdsmarked, Handel og Udenrigsanliggender Vittus Qujaukitsoq er i øjeblikket i Kina, hvor han deltager i en  grønlandsdag på den Danske Ambassade i Beijing.

Grønlandsdagen har blandt andet deltagelse af repræsentanter fra det kinesiske erhvervsliv sammen en lang række kinesiske journalister.På grønlandsdagen vil Grønland blive præsenteret som turistland overfor den kinesiske rejsebranche og man vil også fortælle om Grønlands potentiale inden vandkraft, mulighederne for produktion af is og vand til eksport. Desuden vil man vise Great Greenlands nyeste pelskollektion.

I forbindelse med besøget i Kina besøger Vittus Qijaukitsoq ogsg Kopenhagen Fur Designstudio, hvor man ligeledes præsenterer Great Greenlands seneste pelskollektion overfor en række kinesiske pelsindkøbere.

- Det kinesiske marked for afsætning af pels er stort, så det vil være et vigtigt marked for fremtidig afsætning ikke mindst af sælskind til brug for kinesiske unge designere, siger Qijaukitsoq.

Besøget i Kina blev indledt i weekenden med et besøg på Bosch Winter Test Center i Yakeshi, som drives af Arjeplog Test Management (ATM) fra Nordsverige. ATM undersøger mulighederne for at etablere af et anlæg i Kangerlussuaq.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar