7. oktober 2015

Behov for holdningsskifte blandt investorer

Livlig debat på investorkonference

Konferencen var yderst velbesøgt med flere end
100 repræsentanter fra grønlandske, færøske, islandske
og danske aktører i den grønlandske råstofbranche.
- Både det danske og det skandinaviske investeringsmarked skal skifte holdning til mineinvesteringer, hvis der skal ske udvikling i den grønlandske mineindustri.

Det sagde Flemming Knudsen fra Hudson Resources, der netop har fået tilladelse til en udvinding af anorthosit ved Kangerlussuaq, da Arctic Cluster of Raw Materials tirsdag havde inviteret potentielle investorer og andre interesserede til konference i København. Flemming Knudsen er også formand for Arctic Business Networks råstofgruppe.

Konferencen bød på oplæg fra blandt andet Råstofdirektoratet i det grønlandske selvstyre, Naalakkersuisut samt en række repræsentanter fra selskaber, der opererer i den grønlandske råstofindustri.

Flemming Knudsen understregede, at det er vigtigt, at man forstår mineprojekternes natur:

- De første fem år bruges på at komme af med gæld og dermed slippe for at tage hensyn til investorernes interesse. Kort sagt blive sin egen herre.

Flemming Knudsen mener, at der er behov for en ny model og beklagede, at den diskussion ikke er taget op, heller ikke ved arrangementet i dag.

Bemærkningen gav stilhed i salen, men Vækstfonden tog handsken op og inviterede Flemming Knudsen til en kop kaffe.

Christian Motzfeldt fra Vækstfonden havde i et indlæg forklaret, at der er mange tilgange til investeringer.

- Offentlig-privat partnerskab er en mulighed, men ikke den eneste løsning. Mange gange er det lettere at skaffe investorer til den afledte infrastruktur i stedet for selve projektet.

- Grundlæggende handler det om opfattelsen af risiko. Det tager tid at opbygge tillid - og tiltroen til miner er ikke stor, når man ikke har kendskab til branchen. Det er meget lettere at skabe tillid til infrastrukturprojekter, mener Motzfeldt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar