DTU kigger ind i fremtiden
Droner kan bruges til overvågning af de arkiske farvarnde. Foto: DTU |
Ikke mindst de problematiske forhold med internet-dækningen i Grønland kan løses, hvis Kongeriget etablerer et egentlig satellit-program i lighed med de øvrige arktiske stater.
Kommunikation til hele Arktis. Foto DTU |
- Vores foreløbige afrapportering peger på, at et egentligt satellitprogram vil har stor nytteværdi i Arktis. Hvis forsvaret og de danske myndigheder vil øge den strategiske indsats i Arktis, er det afgørende at have rum-infrastrukturen på plads først, fordi det vil udgøre en rygrad i en øget tilstedeværelse i Arktis, siger Niels Andersen, centerleder for Polar DTU, i forbindelse med rapportens offentliggørelse.
Forskerne ved DTU ser store muligheder i en satellit- og dronebaseret fremtid:
- Investeringer i en rumbaseret infrastruktur i Arktis vil ikke blot bidrage til løsningen af Rigsfællesskabets nuværende opgaver i Arktis, men også direkte kunne øge den fremtidige vækst og værdiskabelse i denne del af Rigsfællesskabet, hedder det.
Rapporten identificerer fire hovedområder, hvor satellitter og droner kan bidrage til både Forsvarets og det civile samfunds opgaveløsning i Arktis:
- Kommunikation
- Overvågning
- Navigation
- Kortlægning
Rapporten er en midtvejsrapport i et større projekt, som DTU udfører for Uddannelses- og Forskningsministeriet. En endelig rapport udkommer senere i 2015.
Læs mere her.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar