3. februar 2015

Grønlandsk topleder-uddannelse

Nyt ABN-medlem bidrager til den grønlandske kompetence-udvikling 

Diretør Bo Prangsgaard, Business Institure: - Arctic
 Business Nework er et kvalitetsstempel og et godt
selskab, som vi gerne vil tage del i.
Der er et alvorligt behov for udvikling af kompetencer i Grønland. Det var konklusionen, da Arctic Business Network og råstofklyngen ARCM sidste år holdt erhvervskonference i Nuuk.

Den udfordring er blandt andet taget op af virksomheden Business Institute, der tilbyder pre-MBA- og bestyrelsesuddannelser i Grønland. Business Institute var Danmarks første udbyder af MBA-uddannelser. Virksomheden tilbyder i dag en hel stribe uddannelser på højt niveau til ledere og kommende ledere.

- Vi modtog flere opfordringer til at forsøge os i Grønland fra tidligere studerende – og sidste år gik vi så i gang, siger Prangsgaard.

- Vi tilrettelagde en særlig pre-MBA-uddannelse i samarbejde med den grønlandske virksomhed Ledelsesakademiet. Uddannelsen er specielt målrettet de grønlandske studerende, og al undervisning foregår i Nuuk. Det første hold satte sig på skolebænken i april sidste år – og det slutter nu til juni, hvor de studerende skal til eksamen.

- Det næste Pre-MBA er udbudt til start i april 2015, så meget tyder på, at vi har ramt et behov i markedet, siger Bo Prangsgaard.

- Vi har i mange år uddannet bestyrelsesmedlemmer i Danmark– og vi fik flere opfordringer til at gennemføre vores bestyrelsesuddannelser i Grønland. På den baggrund udbød vi vores bestyrelsesuddannelse med start i november 2014, og det første hold er nu halvvejs.

Bestyrelsesuddannelsen gennemføres i samarbejde med en række ledende erhvervsfolk med rod i det grønlandske samfund.

Business Institute er netop blevet medlem af Arctic Business Network.

- Vi mener det alvorligt med Grønland. Virksomhederne i Arctic Business Network har mange års erfaring med Grønland – og har bevist, at de skaber værdi ikke bare for sig selv, men også for Grønland. Det er et kvalitetsstempel og et godt selskab, som vi gerne vil tage del i - og som vi gerne vil bidrage til, siger Bo Prangsgaard.

Business Institute har kontor i Aalborg, hvor virksomheden residerer i den historiske Fremtiden-bygning på Vesterbro. Business Institute beskæftiger en lille håndfuld medarbejdere – og har et stort antal højt kvalificerede undervisere tilknyttet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar