18. februar 2015

Forsvaret deltager i Seashow 2015

Forberedelserne til Seashow 2015 er i fuld gang

Forsvaret ønsker at rekruttere flere grønlandske
unge til den arktiske tjeneste. Foto: forsvaret.dk
Som noget nyt er Forsvarets Rekruttering med, når Seashow 2015 løber af stabelen efter sommerferien.

- For os er det lidt af et eksperiment. I forvejen har vi et roadshow, hvor vi flyver rundt til en række grønlandske byer før sommerferien, fortæller major og leder af Forsvarets rekruttering Torben Grinderslev.

- Vi ønsker at måle, om der måske er en øget effekt ved at deltage i et arrangement sammen med andre uddannelsesinstitutioner. Samtidig giver Seashow os mulighed for at følge op på nogle af de unge, som vi kommer i kontakt med under vores egen rekrutteringsturne. Og hvem ved, måske kan vi få et par gode staldtips af deltagerne i Seashow?

Forsvaret har i år forstærket sin indsats for at rekruttere grønlandske unge til de mange forskellige uddannelser og tjenester i forsvaret.

- Det hænger sammen med Folketingets ønske om øget militær tilstedeværelse i Arktis. På den baggrund er det meget naturligt, at vi også rekrutterer mange flere grønlandske unge, siger major Grinderslev.

Sarfaq Ittuk i havnen i Nanortalik under Seashow 2015.
Foto: Arctic Educational Network
Seashow er en sejlende uddannelsesmesse, som gennemføres i Grønland hvert andet år. Arrangør er Det Grønlandske Hus i Aalborg.

Årets Seashow finder sted i dagene fra den 7. til den 11. september om bord på kystskibet Sarfaq Ittuk. I løbet af ugen anløber Seashow havnene i Ilulissat, Aasiaat, Sisimiut, Maniitsoq og Nuuk, hvor der bliver åbent skib for alle unge, der står over for at skulle vælge uddannelse samt studievejledere og andre.

Der er fortsat ledige pladser på Seashow. Det Grønlandske Hus i Aalborg opfordrer alle interesserede virksomheder og institutioner til at melde deres interesse snarest. Man kan kontakte praktiskkoordinator Anne Louise Berg på telefon 98146800.

Interesserede kan læse mere om Seashow 2015 her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar