3. oktober 2014

Polar Fish 2014 åbnet

Borgmester: Fisk er sundt!

Borgmester Hermann Berthelsen er vært
for Polar Fish 2014. Foto: Lise-Lotte Terp
Fredag formiddag åbnede Polar Fish 2014 - og hermed gik startskuddet til en weekend, hvor Sisimiut er på alles læber i den polare fiskeriverden.

Åbningen blev foretaget af direktør Ernst Trillingsgaard fra AKKC, der arrangerer udstillingen, borgmester Hermann Bertelsen, Qeqqata Kommunia samt 1. viceborgmester Daniel Nyboe Andersen fra Aalborg.

Trillingsgaard bød deltagere og gæster velkommen i den store idrætshal i Sisimiut. Han tettede en stor tak til Arctic Circle Business og Qeqqata kommunia for et godt samarbejde med messen.

De tre talere erklærer Polar Fish 2014
for åbnet. Foto: Lise-Lotte Terp
Borgmester Berthelsen kvitterede for takken ved at understrege, at messen har stor betydning for Grønland og Qeqqata.

- Vi skal skabe større forståelse for fiskeriet - for fisk er sundt, sagde Berthelsen og ønskede i øvrigt, at alle vil støtte op om fiskeriet på trods af den seneste tids uro.

- Aalborg kommune har stærke bånd til Grønland - ikke mindst i kraft af Grønlandshavnen, sagde Daniel Nyboe Andersen.

- Kommunen spiller desuden en aktiv rolle i Arctic Business Network og Arctic Consensus, som skal styrke samarbejdet tværs over Atlanten.

Herefter åbnede de tre talere Polar Fish 2014 ved i fællesskab at klippen en snor over - og således på symbolsk vis byde deltagere og gæster velkommen inden for på messen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar