9. oktober 2014

Nunavut lærer af Grønland

Nunavut-samfund etablerer turismeselskab

Ikpiarjuk har 800 indbyggere. Foto:  WikiPedia
Det er dyrt at komme til Ikpiarjuk i Nunavut, men den lille bygd på nordsiden af Baffin Island med kun 800 indbyggere har planer om at bruge grønlandske erfaringer til at udvikle turisterhvervet og tiltrække turister.

- Hidtil har bygdens turisme været resultatet af enkelte ildsjæle og småvirksomheders arbejde. Men selv om man måske er god til at gå på fangst eller fiskeri i vort fantastiske landskab, er det langt fra sikkert, at man er en god forretningsmand. fortæller Clare Kines, udviklingskonsulent i Arctic Bay Community til Radio Canada International.

Det nordlige Baffin byder på enestående
 naturoplevelser. Foto: WikiPedia.
- Derfor har vi set på, hvad man har gjort i Grønland, hvor man har lokale turismeselskaber, der tager sig af den overordnede markedsføring, forsikringer, aftaler med myndigheder og så videre - og som så hyrer lokale outfittere til at gennemføre ture.

- Det står naturligvis de lokale virksomheder frit at lave deres egne arrangementer, men vi vil lave en paraply, som løfter turismen, siger Kines.

Folkene i Ikpiarjuk har holdt borgermøde, hvor der var massiv tilslutning til projektet, selv om bygden tidligere har haft negative oplevelser med dårlig presseomtale på grund af områdets omfattende fangst af narhvaler.

- Strategien ligger fast. Nu skal vi have udviklet en forretningsplan og skabt en finansiering -forhåbentlig med hjælp fra regeringen i Nunavut og en række fonde, siger Kines.

Interviewet med Clare Kines kan høres her.

Ikpiarjuk hedder på engelsk Arctic Bay efter hvalfangerskibet Arctic, der ankom til bygden i 1872.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar