15. januar 2016

Sorte tal på bundlinien

Femte overskud i træk i Royal Greenland

Royal Greenlands fremgang skyldes især rejerne.
Det går godt med fiskeriet i Grønland. Det kan ses i Royal Greenlands regnskab for 2014/15, der netop er offentliggjort.

204 millioner kroner står der på bundlinien - vel at mærke med sorte tal, for det er længe siden, at det selvstyreejede selskab har haft underskud. Overskuddet er det femte i træk, fortæller fiskerikoncernen i en pressemeddelelse.

- Fremgangen er drevet af Royal Greenlands ene kerneområde, koldtvandsrejer, og selskabets unikke position i værdikæden, hvor Royal Greenland hele tiden søger at være tættest på ressourcen, tættest på kunden og tættest på forbrugeren, siger administrerende direktør Mikael Thinghuus.

- Fremgangen er opnået til trods for, at året har budt på betydelige driftsmæssige udfordringer i form af en meget lang og hård isvinter i Grønland, hvilket har betydet en væsentlig forøgelse af driftsomkostningerne, ændrede fiskeriplaner, midlertidige lukninger af fabrikker, samt store logistikmæssige udfordringer henover sommeren. Sidstnævnte har især været en udfordring for Royal Greenlands andet kerneområde, hellefisk,

Samtidig med det gode økonomiske resultat, kan Royal Greenland også melde om stor fremgang i beskæftigelsen. fik 223 flere medarbejdere i Grønland i regnskabsåret 2014-15 i forhold til året før, hvor 978 mennesker var ansat. Forøgelsen til 1202 medarbejdere skyldes blandt andet overtagelse af anlæg i Upernavik-distriktet samt ny produktion af torskefileter i fire fabrikker, men der er også kommet flere månedslønnede medarbejdere på hovedkontoret i Nuuk.

Læs Royal Greenlands årsrapport.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar