11. marts 2015

Grønlændere i trøjen

Forsvarets Dag i Grønland

Forsvaret byder på spændende karrieremuligheder
for unge grønlændere. Foto: Sirius
Mandag gik startskuddet til en kampagne i de grønlandske medier, som skal få flere unge grønlændere til at søge ind i Forsvaret. Kampagnen lægger op til en større kombineret informations- og rekrutteringsindsats i Grønland, som Forsvaret gennemfører i maj og juni.

- Vi vil her i foråret bringe dele af Forsvarets Dag, som vi kender fra Danmark, til Grønland. Hvis man som ung grønlænder er interesseret i at komme i Forsvaret, behøver man ikke tage til Danmark for at høre om det. Jeg håber, at det vil give flere mulighed for at stifte nærmere bekendtskab med Forsvaret og dets mange spændende karriere- og uddannelsesveje, siger forsvarsminister Nicolai Wammen.

Kampagnen kommer, fordi forsvaret i øjeblikket fokuserer på Arktis.

 - Jeg håber, at flere grønlandske unge vil være en del af Forsvaret. Også i lyset af de mange vigtige opgaver, som vi i dag og fremover løser i Grønland, Nordatlanten og det arktiske område, Wammen.

Fra 26. maj til 10. juni 2015 vil Forsvaret i samarbejde med Grønlands Selvstyre afholde Forsvarets Informationsdag i syv udvalgte større byer i Grønland, som alle har en stor andel af unge mennesker.Her vil Forsvaret låne idrætshaller og gymnastiksale og fortælle om Forsvarets opgaver i Arktis, værnepligtsuddannelser og karrieremuligheder. De unge grønlændere kan også blive testet i både sprog og fysik, så de får et godt indtryk af, hvad der kræves.

Det er ikke første gang, Forsvaret forsøger sig med rekruttering i Grønland, men årets program er nok det mest omfattende. Udover at introducere Forsvarets Dag i Grønland deltager forsvaret også i den sejlende uddannelsesmesse, Seashow 2015, som Det Grønlandske Hus i Aalborg i samarbejde med blandt andet Arctic Business Network og en række uddannelsesinstitutioner gennemfører til september i byerne mellem Nuuk og Ilulissat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar