18. marts 2015

Grønlandsk grønspættebog

Ny bog letter rekruttering

Minik Rosing er begejstret for den nye bog,
 som han sammenligner med Grønspættebogen.
"Inussuk - Pejling mod Grønland" er titlen på en ny bog, der udkommer næste uge.

Bogen er skrevet af Lena Lauridsen og ment som en håndsrækning til mennesker, der overvejer at flytte til Grønland og som en hjælp for virksomheder, der ønsker at rekruttere udenlandsk arbejdskraft til Grønland.

Lena Lauridsen er ekspert i kulturforståelse og har boet i blandt andet Frankrig, Finland, Brasilien, Mexico og Slovakiet. Hun flyttede til Grønland i 2012, hvor hun straks kastede sig over bogprojektet. Blandt andet har hun interviewet godt 100 udlændinge, som bor i Grønland. Hun har desuden gennemført en spørgeskemaundersøgelse på nettet.

Den ny bog udkommer 25. marts.
- Den største udfordring ved mødet med Grønland er, at det er så forskelligt fra Danmark. Så det er vigtigt, at man forstår det, inden man flytter, siger Lena Lauridsen.

Bogen har forord af professor Minik Rosing. Han er begejstret og skriver blandt andet: ”Bogen er helt sikkert en bedre ståbi end nogen Grønspættebog for dem, der overvejer at slå sig ned i Grønland.”

Selv om Lena Lauridsens nye bog først udkommer i den kommende uge, kan man allerede nu få en smagsprøve på nettet her.

Mød Lena Lauridsen på medlemsmøder
i Arctic Business Network. Foto: Ulrik Bang/BANG.GL
Den nye bog bliver emnet på en række medlemsmøder i Arctic Business Network i april. Møderne byder på et oplæg af Lena Lauridsen og efterfølgende paneldebat med repræsentanter for virksomheder, der har udfordringerne med rekruttering til Grønland helt inde på livet.

I paneldiskussionen vil man blandt andet diskutere emner som: Udfordringer med rekruttering og fastholdelse, forberedelsen inden afrejse, hvordan hjælper man medarbejderne over den svære fase og ikke mindst spørgsmålet om, hvoran man præsenterer Grønland i jobannoncerne. Skal det være smuk natur eller reelle udfordringer?

ABN-møderne foregår alle kl. 15-17. I Aalborg den 8. april, i København den 13. april og i Nuuk den 22. april. Læs mere på ABN's hjemmeside.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar