16. marts 2015

Nej tak til flere turister

Svalbard opfordrer turisterne til at blive væk

Delvis solformørkelse over Tromsø i 2008.
Der er lagt op til en "once-in-a-lifetime"-oplevelse, når en solformørkelse på fredag drager over den nordlige halvkugle.

Blandt andet på Færøerne og på Svalbard vil solformørkelsen være total. Det har fået formørkelses-turister i tusindtal til at melde deres ankomst til de ellers fjernt beliggende øer, fortæller Jyllands-Posten.

Hotellerne på Færøerne og på Svalbard har længe været fuldt booket til den store begivenhed, men fra Færøerne forlyder det, at der stadig er bed and breakfast-muligheder. Færøerne forventer omkring 8.000 turister til solformørkelsen.

På Svalbard er der absolut ikke flere sengepladser. Svalbard har cirka 2.500 indbyggere og med forventede 1.500 turister til solformørkelsen er grænserne for Svalbards sikkerhedsmæssige formåen nået.Det får nu borgmesteren i Longyearbyen, Christin Kristoffersen, til at råbe vagt i gevær:

- Sikkerheden kommer først, selv under en solformørkelse.Vi må passe på folk. Det er frygtelig koldt i marts, og vi har også problemet med isbjørne, advarer hun i Jyllands-Posten.

I Danmark starter formørkelsen klokken 09.40 og varer til klokken 11.58 lokal tid. Formørkelsen er på sit højeste klokken 10.48, men er altså ikke total i hverken Danmark eller Grønland.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar