3. marts 2015

Grønlandsk firma skal stå for minesikkerhed

Nyudviklet videosystem skal passe på rubiner


Af Ellen Arnskjold og Jesper Hansen

Bent Olsvig Jensen fra TNGG og Lars
Andersen fra ISS Greenland underskriver
aftale om sikkerhed ved rubinminen.
True North Gems Greenland og ISS Greenland benyttede mandagen på PDAC til sammen at underskrive et såkaldt Memorandum of Understanding. Det er en slags kontrakt, hvor parterne enes om, at ISS Greenland skal stå for sikkerhedsarbejdet på TNGGs kommende rubinmine i Aappaluttoq nær Qeqertarsuatsiaat syd for Nuuk.

Aftalen omfatter blandt andet et helt nyudviklet videoovervågningssystem, som populært sagt forstår at skelne mellem normale og unormale bevægelser i mineområdet. Hvis der sker noget unormalt i området, går alarmen hos ISS Greenland i Nuuk, hvor vagthavende så kan dirigere en af minens vagter til det kritiske område.

For en sikkerheds skyld er der backup på systemet i både Danmark og Sverige. Hvis ISS-folkene i Nuuk af en eller anden grund ikke reagerer på hændelsen, bliver der alligevel taget hånd om problemet..

Rubiner er ikke alene kostbare og kræver stor sikkerhed.
De er også smukke på smukke piger, synes Jens B.
Frederiksen fra TNGG her at tænke.
.
Aftalen mellem mineselskabet og ISS Greenland omfatter også adgangs- og personkontrol i forbindelse med minen og sorteringsafdelingen i Nuuk samt sikkerhed i forbindelse med transporter.

Blandt deltagerne i den grønlandske delegation på PDAC er der stor tilfredshed med aftalen.

- Det er lige sådan en solstrålehistorie, vi har brug for. Det er vigtigt at vise, at grønlandske virksomheder har noget at byde på som underleverandører til mineindustrien, lyder det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar