Nu kommer der grønlandsk oksekød i de grønlandske brugser
Slagterne fra KNB i gang med at forarbejde det grønlandske oksekød. Foto: KNB |
Det drejer sig om køer fra Sofus og Suka Frederiksens gård i Narsap Ilua/Dyrnæs ved Narsaq, samt fra Niels Lund i Qanisartuut.
- Vi har slagtet dobbelt så mange køer i år som i de tidligere år, og vi glæder os til at tilbyde kunderne det fine kød, siger salgschef i Kalaallit Nunaanni Brugseni, Brian Weuge Chemnitz. Kødet forventes i butikkerne indenfor den nærmeste tid.
- Hold øje med kødet. Det drejer sig om meget fint kød. Kødet er naturligt opdrættet og eftertragtet og der er meget lavt fedtindhold i kødet, siger Brian Weuge Chemnitz.
Oksekødet kommer fra disse dejlige omgivelser ved Narsaq. Foto: KNB |
De grønlandske landmænd har kastet deres kærlighed på kvæg af racen Dexter, der betegnes som verdens mindste kvægrace. Størrelsen til trods er Dexter hårdfør og klarer sig fint i den til tider rå grønlandske natur. Det skyldes blandt andet, at det er en naturlig og meget gammel race, der kan føre sine rødder helt tilbage til urtiden.
Da nordboerne i sin tid kom til Grønland for godt 1.000 år siden, dyrkede de både korn og holdt kvæg, så der har tidligere været kvægdrift i Sydgrønland.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar