14. november 2014

Intet nyt i finanslovsforliget

Vi er ikke blevet tilgodeset, mener grønlanske folketingsmedlemmer

Grønland kom ikke med i finanslovsforliget.
Torsdagens danske finanslovsforlig bød på en række nye initiativer, men Grønland er ikke nævnt med et eneste ord.

Det skuffer de grønlandske folketingsmedlemmer.

- Jeg er skuffet over, at vi som parlamentarisk grundlag for regeringen ikke er klar over om de områder vi arbejder med, bliver tilgodeset i den finanslovsaftale der netop er faldet på plads. Jeg er også skuffet over, at vi ikke, som sidste år, havde mulighed for en tæt dialog med finansministeren, så vi havde en føling med hvor det bar hen med vores sager. Derfor har jeg sendt finansministeren et brev i dag, hvor jeg ønsker afklaring på de spørgsmål, siger IA’s Johan Lund Olsen.

Johan Lund Olsen, IA, er skuffet.
 Den 19. september havde Johan Lund Olsen det første indledende møde med den danske finansminister, Bjarne Corydon (S), om IA’s ønsker til næste finanslov. Under mødet blev det aftalt, at der skulle være en løbende dialog om IA’s ønsker, indtil aftalen om finansloven faldt på plads.

Finansministeren trak aftalen tilbage, da der blev udskrevet valg til Inatsisartut.

- Det er ikke rimeligt, at finansministeren bruger argumentet om, at der på grund af det forestående valg i Grønland ikke kan være en dialog om de sager vi som medlemmer af Folketinget arbejder med. Finanslovsforhandlingerne er blot en gang om året over en kort periode, og noget vi selvfølgelig også tilrettelægger vores arbejde efter, så vi kan fremme vores sager bedst muligt. Og ikke mindst, så er det jo ikke den grønlandske finanslov, vi arbejder med, det er den danske, mener IA’s medlem i Folketinget, der ikke selv stiller op til valget til Inatsisartut.

Doris Jakobsen fra Siumut
 mener ikke, slaget er tabt.
Siumuts medlem af Folketinget, Doris Jakobsen, mener dog ikke slaget er tabt. Hun forventer, at finansministeren fortsat vil mødes efter Inatsisartut-valget 28. november til en snak om Siumuts og IA's krav, siger hun til den grønlandske radioavis. Finansloven skal først sidstebehandles den 17. december.

I finansministeriet bekræfter presseansvarlig Heidi Birgitte Nielsen, at de grønlandske ønsker til finansloven ikke har været en del af forligsforhandlingerne.

Finanslovsforliget kan ses her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar