12. november 2014

Arktiske gaver

Arktis-forskere fik grønlandsk te

Rasmus Gjedssø Bertelsen forærede grønlandsk
 te til rebecca Pincus fra U.S. Coast Guard
Academy. Ivonn Hegelund til venstre ser til.
Arktis-forskeren Rasmus Gjedssø Bertelsen fra Aalborg Universitet var hurtig, da han forleden deltog i en sammenkomst mellem medlemmerne af Arctic Business Network og de mange forskere, der deltog i konferencen Arctic Nexus arrangeret af det nordjyske universitet.

Bertelsen var en af bagmændene bag konferencen, der fokuserede på forholdet mellem Asien og Arktis. I konferencen deltog blandt andet forskere fra Japan, Kina og Indien - og som erfaren konferencegæst ved Bertelsen også, at det i de asiatiske lande er en tradition, at gæsterne får en lille gave med hjem. Den tradition kan Rasmus Bertelsen godt lide, men torsdag formiddag havde han endnu ikke fundet på en gave til Arctic Nexus-deltagerne.

Sommer-te fra Pilu Arctic.
Men blandt medlemmerne af Arctic Business Network mødte han iværksætteren Ivonn Hegelund fra virksomheden Pilu Arctic - og hun havde løsningen på gave-udfordringen.

Hun stammer oprindeligt fra Paamiut i Vestgrønland og hun begyndte sidste år at sælge hudplejeprodukter, te og krydderier baseret på grønlandske urter. I sortimentet er blandt andet nogle små gaveposer med årstidste - og det var lige, hvad Berthelsen kunne bruge til sine forskningsgæster.

Ivonn Hegelund fortalte om
sine grønlandske naturprodukter til 42 polarforskere.
Så en aftale blev lynhurtigt beseglet - og dagen efter dukkede Ivonn Hegelund op på hotellet i Aalborg, da Arctic Nexus sluttede. Her holdt hun en kort forelæsning om udfordringerne som iværksætter med grønlandsk baggrund - og fortalte om sine mange spændende projekter. Til sidst fik alle forskerne en lille gavepose med te med hjem.

Så i de kommende dage brygger de grønlandsk te i Kina, Korea og Asien - samt naturligvis alle de øvrige lande, der var repræsenteret ved Arctic Nexus.

Læs mere om Arctic Nexus og Pilu Arctic. Se også dette link.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar