5. november 2014

Iqaluit åbner for øllet

Myndighederne er inspireret af Grønland

Hidtil har detailhandel med alkohol været forbudt i Iqaluit.
Iqaluit planlægger at åbne for frit salg af øl. Det sker efter 38 års forbud, hvor det kun har været muligt at købe øl og spiritus på restauranter og hoteller i Nunavut-hovedstaden.

Det er myndighedernes håb, at liberaliseringen vil flytte alkoholforbruget fra stærk alkohol til øl og vin - og at man i det hele taget vil opleve færre kæmpebranderter i Iqaluit.

Der har nemlig aldrig været mangel på alkohol i Iqaluit. Indbyggerne har nemlig haft mulighed for selv at bestille alkohol fra Sydcanada - og det har resulteret i massiv druk, når forsyningerne ankom med skib.

- Folk drak 10 øl på 20 minutter - og helvede brød løs, beretter National Post, og tilføjer, at alkohol-forbuddet også har medført stor smugler-aktivitet og hjemmebrænderi.

Myndighederne i Iqaluit satser på en normalisering af omgangen med alkohol og har i den forbindelse skelet til naboen i øst, Grønland, hvor salget af alkohol er faldet markant de seneste år, selv om Grønland siden firserne har liberaliseret alkoholmarkedet betydeligt.

I store dele af Nunavut er der betydelige restriktioner mod alkohol. I 25 kommuner er det helt forbudt og i 14 kommuner er der som hidtil i Iqaluit forskellige kattelemme som salg på restauranter.

Endnu mangler nogle juridiske spørgsmål at blive løst, inden øl-salget i Iqaluit kan begynde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar