26. januar 2015

Pejling mod Grønland

Ny bog hjælper tilflyttere

Lena Lauridsen vil gøre det lettere at
 flytte til Grønland. Foto: Ulrik Bang/BANG.GL
- Om man flytter til Grønland eller Kina gør ikke den store forskel - bare man er godt forberedt, siger forfatteren Lena Lauridsen, der i øjeblikket er ved at lægge sidste hånd på en bog om de mange udfordringer, som man møder, når man flytter til Grønland.

Lena Lauridsen er ekspert i kulturforståelse og har boet i blandt andet Frankrig, Finland, Brasilien, Mexico og Slovakiet. Hun flyttede til Grønland i 2012, hvor hun straks kastede sig over bogprojektet.

- Bogen skal skrives, mens man stadig undrer sig over alt det nye, siger Lena Lauridsen..

- Der er selvfølgelig forskel på Grønland og Kina, men inden man overhovedet flytter, er det vigtigt, at man er grundlæggende forberedt på kulturforskellen i forhold til Danmark. Jeg giver læserne nogle værktøjer til at håndtere disse kulturforskelle - og når det så er gjort, vil jeg forberede læserne på de mange ting, der opleves anderledes i Grønland.

Bogen, som udkommer senere på året, får titlen "Inussuk - Pejling mod Grønland". I forbindelse med forberedelserne har Lena Lauridsen interviewet godt 100 udlændinge, som bor i Grønland. Hun har desuden gennemført en spørgeskemaundersøgelse på nettet.

- Den største udfordring ved mødet med Grønland er, at det er så forskelligt fra Danmark. Så det er vigtigt, at man forstår det, inden man flytter, siger Lena Lauridsen.

Der er - og vil fortsat være det mange år endnu - stor efterspørgsel efter udenlandsk arbejdskraft i Grønland. Lena Lauridsens bog dækker derfor et stort behov. Bogen er derfor også sponsoreret af en række store virksomheder, organisationer og fagforeninger.

Lena Lauridsen har tidligere sammen med Line Mørkbak udgivet bogen bogen "Verden Kalder – Inspiration til en global hverdag" (Børsens forlag). Bogen handler om udlængsel, hjemve og de udfordringer og oplevelser, der følger med livet i en fremmed kultur. Det er en inspirationsbog for danske familier, der allerede er ude – eller som drømmer om at bo i udlandet.

Arctic Business Network har inviteret Lena Lauridsen til at fortælle om bogen i en møderække til april. Det vil ske under overskriften "Rekruttering og fastholdelse af arbejdskraft på arbejdspladser i Grønland." Møderne finder sted i Aalborg den 8. april, i København den 13. april og i Nuuk den 22. april. Se ABN's program for 2015 her.

Lena Lauridsen blogger og fortæller om bogens tilblivelsesproces. Læs mere her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar