20. januar 2015

Åbning med forhindringer

Arctic Frontiers åbnet

Rektor Anne Husebekk fik stor rosfor sin samisk inspirerede kjole. 
Foto: Pernille Ingebrigtsen/AF 2015
Rektor for UiT (Norges Arktiske Universitet i Tromsø) Anne Husebekk bommede fælt, som man siger på norsk, da hun mandag morgen skulle byde velkommen til årets udgave af Arctic Frontiers.

- Velkommen til Arctic Frontiers 1915, kom rektoren til at sige - og var straks på Facebook, hvor det ikke skortede på muntre kommentarer. Udover årstalsforvirringen var der massiv ros til rektoren for hendes samisk inspirede kjole, der var med til at understrege de oprindelige folks betydning i Arktis.

Kommersen fortsatte, da den norske udenrigsminister holdt sin tale. Udenrigsministerens tale betragtes normalt som en af de vigtigste taler ved konferencen og så meget desto mere uheldigt var det, at strømmen gik under talen.

- Man skulle tro, at vi skrev 1915, som det blev kommenteret på Facebook.

Udenrigsminister Børge Brende blev omringet af pressen
efter talen, hvor strømmen gik på Teorifagbygget.

Foto: Pernille Ingebrigtsen/AF 2015
Strømafbrydelsen tog imidlertid ikke modet fra Brende. I nødbelysningen på Teorifagbyggets store auditorium fortsatte han ufortrødent uden mikrofon med en stentorrøst, som skulle han råbe de store norske skove op.

Arctic Frontiers, der holdes hvert år i slutningen af januar i Tromsø, er et af de vigtigste mødesteder i den arktiske verden. Konferencen byder hvert år på et utal af talere inden for politik og videnskab - og sædvanligvis på et meget højt niveau. Adskillige ministre har gennem årene stået på talerstolen i det største auditorium på Norges Arktiske Universitet i Tromsø.

Arctic Frontiers 2015 tyvstartede søndag aften og vil hele ugen sætte sit præg på Tromsø med godt 1..400 deltagere. De fleste taler streames via konferencens hjemmeside.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar