13. januar 2015

Air Greenland gentager successen

Atter sommerrute til Aalborg

Det var en stor begivenhed, da Air Greenland sidste sommer åbnede
 direkte flyvninger mellem Aalborg og Grønland. Til højre Allan Frost 
og Lise-Lotte Terp fra Arctic Business Network, der var i lufthavnen 
for at ønske god tur på jomfruflyvningen.
Norsaq i Aalborg Lufthavn.
- Vi er glade for, at Air Greenland har fået øjnene op for det nordjyske potentiale - og så gør det mindre, at Norsaq fortsætter til København bagefter. Sådan lyder det fra en begejstret lufthavnschef i Aalborg, Søren Svendsen, efter at Air Greenland har annonceret, at man i 2015 vil gentage successen med sommerflyvninger mellem Grønland og Aalborg.

I lighed med sidste sommer vil der blive tre afgange til og fra Aalborg. Air Greenlands 278-sæder store Norsaq - et Airbus A330 - vil flyve via Aalborg til København for at få end bedre ruteøkonomi, end det var tilfældet ved premieren sidste sommer.

- På den måde kan vi fylde op to steder fra. Vi havde lidt problemer med at få fyldt maskinerne op fra Aalborg sidste år, der var ikke så mange passagerer, og de var ikke ligeså godt betalende, som vi havde forventet. På den her måde kan vi fylde op to steder fra og minimere risikoen, siger Air Greenlands kommercielle direktør Christian Keldsen, til Nordjyske Stiftstidende.

Forventningsfulde passagerer inden udkald til den
første direkte flyvning mellem Aalborg og
Kangerlussuaq sidste sommer.
For Søren Svendsen betyder det ikke noget, at København er koblet på ruten.

- Vi er jo stadig det første sted, flyet lander i Danmark. Sidste sommers flyvninger viste, at det især var på flyvningerne til Danmark, at der var interesse for Aalborg som destination, forklarer Søren Svendsen, der tror på et stort nordjysk potentiale for Air Greenland.

I kraft af Grønlandshavnen er der jo også meget fragt til Grønland fra Nordjylland. Jeg kan sagtens forestille mig, at Air Greenland også kunne flyve med fragt fra Aalborg.

Air Greenland er netop begyndt på salget af direkte billetter mellem Kangerlussuaq og Aalborg til sommeren 2015.

Første flyvning finder sted lørdag den 27. juni fra Kangerlussuaq til Aalborg kl. 10.50 med ankomst i Aalborg kl. 19.00. Returflyvningen mod Grønland fra Aalborg foregår om søndagen kl. 10.25 med ankomst i Kangerlussuaq kl. 10.45 lokal tid. De efterfølgende flyvninger er programsat til henholdsvis den 18. og 19. juli samt den 8. og 9. august.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar