6. januar 2015

Nordlys forsinker fly

Turister vilde med nordlys

Nordlys er et sikkert hit blandt turister i Arktis.
Nordlys var forleden skyld i, at et fly fra Tromsø til London med flyselskabet Norwegian blev forsinket, meddeler Ritzau.

Flyet skulle til at lette, og passagererne var netop kaldt ud, da skyerne gik væk og afslørede et festligt nordlys-fyrværkeri på den arktiske nattehimmel.

Passagererne nægtede at gå om bord på det ventende fly, for de ville hellere se nordlys. Mange af passagererne var nemlig turister, der kun var i Tromsø for at se dette syn, men turen havde indtil da været mislykket på grund at tæt skydække over den nordnorske by. Så da nordlyset endelig kom frem, ville passagererne slet ikke hjem. Derfor blev afgangen fra Tromsø et kvarter forsinket.

- Det sker tit igennem vinteren, fortæller Svein Idar Henriksen, driftschef i Tromsø for det statslige selskab Avinor, der driver lufthavne i Norge til den norske avis Dagbladet.

Dagbladet har spurgt Norwegian, om flyselskabet ikke har et ansvar over for de passagerer, der har betalt for en billet, og som ikke gider at blive forsinket på grund af noget lys på himlen. Norwegians informationschef Charlotte Holmbergh oplyser, at et kvarters forsinkelse teknisk set ikke regnes for en forsinkelse.

 - Nordlys er usædvanligt, og det er hyggeligt, at turisterne synes, at der er fint og smukt i det nordlige Norge, siger Charlotte Holmbergh,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar