8. januar 2015

Det første møde

Kielsen og Thorning-Schmidt diskuterer uran og Thule Airbase

Kim Kielsens debut ved statsministerens
 pressemøde. Foto: Tusagasiivik
På en lidt forstyrret onsdag, hvor verdens øjne var rettet mod Paris og de skrækkelige begivenheder i byernes by, holdt den nyvalgte formand for Naalakkersuisut Kim Kielsen og statsminister Helle Thorning-Schmidt deres første fælles møde.

- Vi havde et godt og konstruktivt møde, hvor vi fik lejlighed til at drøfte nogle af de vigtigste forhold lige nu. Eksempelvis Naalakkersuisuts nuværende politiske og økonomiske prioriteringer, kontrakten omkring Thule Air Base og vores fælles arbejde omkring Uran, fortalte Kim Kielsen efter mødet.

 Kim Kielsen informerede Statsministeren om Grønlands nuværende økonomiske situation, herunder forklarede han om Naalakkersuisuts reformplaner, tiltag og kommende indsatser, blandt andet indenfor anlægsområdet, beskæftigelse, uddannelse, turisme og det sociale område.

Kim Kielsen lagde op til et fortsat tæt samarbejde med Danmark - og lagde dermed betydelig afstand til sin forgænger på formandsposten, partifællen Aleqa Hammond.

 - Jeg kan oplyse at, Naalakkersuisut prioriterer det gode og det konstruktive samarbejde med den danske Regering. Derfor er der i denne uge flere medlemmer af nye Naalakkersuisut i Danmark, netop for at holde møder med vore kolleger i den danske Regering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar