20. januar 2015

Brug arbejdgruppernes viden

Norges udenrigsminister roste Arktisk Råds arbejdsgrupper

Sådan præsenterer det norske udenrigsministerium
 ministeren, når han taler i arktiske sammenhænge.
Foto: Kristin Enstad/MFA Norway.
Arctic Frontiers er et vigtigt mødested i den arktiske verden. Konferencen, der i år foregår for niende gang, samler næsten 1500 beslutningstagere fra hele verden.

Det er tradition, at den norske udenrigsminister er blandt hovedtalerne på konferencens politiske del. Det er en tale, som der bliver lyttet til, og nordmændene udnytter talen til at fastslå Norges positioner i Arktis, hvor det især er klimaspørgsmålet, som optager nordmændene.

Arctic Frontiers 2015 har klima og energi som tema - og det emne lå lige til højrebenet for den norske udenrigsminister, Børge Brende, der understregede Arktisk Råds betydning:

- Vi står over for store udfordringer, som kan kun tackles med visdom, ansvarlig ledelse og samarbejde. Det er arktisk samarbejde i en nøddeskal.

- Arktisk Råds arbejdsgrupper producerer store mængder viden, som vi kan bruge i samarbejdet om at finde den bedste løsning på vores udfordringer. Vi skal bruge den viden til at lave ansvarlige og kloge beslutninger.

Det får vi brug for, når verdens ledere til efteråret skal mødes i Paris for at enes om en ny global klimaaftale, som er den vigtigste klimaftale i vor tid - for Arktis og for resten af verden.

Den danske udenrigsminister, Martin Lidegaard, taler til Arctic Frontiers tirsdag eftermiddag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar