22. december 2014

Julehilsen fra Grønland

Juletræf i Biffen

Ikinngutigiits kor varmede op til
Julehilsen fra Grønland i Biffen i Aalborg.
Verdens største adventskrans i Sisimiut.
Julehilsen til og fra Grønland er en af årets helt store begivenheder inden for Rigsfællesskabet. Siden 30'erne har Danmarks Radio sørget for, at hilsnerne er føget tværs over Atlanten mellem Danmark og Grønland.

For de fleste er juletiden tæt kædet sammen med familien - og da mange grønlændere har familie i Danmark og vice versa, dækker Danmarks Radio et stort behov med denne juletradition, der de seneste mange år er sendt i TV.

Som noget nyt havde Danmarks Radio rykket teltpælene, kameraerne og studieværterne til Grønland, hvor programmet blev sendt fra Grønlands Kulturhus, Katuaq, i Nuuk med indslag fra kysten. Blandt andet fulgte de mange seere 2.000 sisimiumiut, der satte verdensrekord med verdens største adventskrans.

Endnu en gang var det den grønlandske sangsnespurv Julie Bertelsen, der var vært - og hun gav da også en enkelt prøve på sin sangkunst. Som medvært havde hun skuespilleren Mike F. Thomsen.

Også som noget nyt havde Danmarks Radio arrangeret komsammen i biografer, hvor grønlændere og grønlandsinteresserede kunne følge showet på storskærm.

I Aalborg foregik det i Biffen, der måtte tage to sale i brug til den store begivenhed. Efter showet samledes publikum fra begge sale og tog den grønlandske nationaljulesalme Guuterput en ekstra gang.

Ikke et øje var tørt.

Det er en tradition at vinke til kameraet,
når der er Julehilsen til Grønland.
Julestemning i Biffen i Aalborg.
Ramasjang-vært Kristian Gintberg bød velkommen til seerne i Aalborg.
Efter showet samledes deltagerne fra Biffens to sale
 til en ekstra Guuterput sammen med Ikinngutigiit-koret.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar